perjantai 15. toukokuuta 2015

Kesäkassitehdas

Minulla on huikea kierrätyskangasvalikoima, loputtomasti tuoteideoita ja paljon kaikenmoista tilpehööriä, jota tarvitaan laukkujen ja kukkaroiden tekoon. Ongelmani tuppaa olemaan se, etten malta tehdä sarjatuotantoa, kun uusi ajatus jo valtaa pään. Tarkoitushan olisi kesämyyjäisissä myös myydä tuotteita.

Ihan viimeisimpiä kesäsesonkituotteitani ovat olleet rottinkikahvaiset, isot kassit. Muutamia kuvia siis niistä.

Ja tänään sain viimein kolmisen kuukautta sitten tilaamani kännykkälaukkukokoiset kukkaronkehykset kangastukusta, jeee! Ostin kaikki 50 kpl, jotka maailmasta oli saatu kasaan - jopa sitäkin varten, että oppisin tekemään vähän sarjatyötä.

En ole itse ollenkaan pukeutumisesta kiinnostunut (jos kelit sallisivat, kulkisin ilkosillani), mutta on mahtavan hauskaa suunnitella laukkuja, kasseja ja kukkaroita kuvitellen, millainen pukeutuva henkilö niitä voisi käyttää!Vanhasta verhosta tehty jadenvärinen kassi oli kokeiluyksilö, jonka tein melkein ohjeen mukaan, mutten ollut malliin tyytyväinen, niinpä tein omalla mallilla lisää kasseja, kun olin juuri saanut nettikaupasta tilaamani rottinkikahvat postista.Oih ja voih - olisinpa niin ruusuinen hahmo, että voisin kantaa tämmöistä kesäkassia! Ruusukangas on tosivanhaa verhoa, johon silitin tukikankaan, jotta se kestää. Yläosa on keltaista farkkukangasta ja vuori on hempeän raidallinen, myös vanha verhokangas. Ostin pari viikkoa sitten napinpäällystyslaitteen, jolla tein tuon koristenapin laukkuun.


No niin, hieman maltillisempaa väliin. Tosi paksusta, miellyttävästä puuvillakankaasta tehty kassi, vuori on entistä pussilakanaa. Asiallinen vaihtoehto erityisesti merihenkiselle - eikö?


Tämä vanha verhokangas kuuluu suosikeihini, tuskin raaskin tehdä siitä mitään, kun se on niin hieno, että tekee mieli säästää. Tein nyt kuitenkin mielestäni hienon kassin, yläosa on farkun tapaista kirpparilöytöä ja vuorissa huikea pallokuosi. Kookospähkinänappi kruunaa kokonaisuuden. Hienon kankaan kunniaksi vetoketjullinen sisätasku.


Alla oleva laukku on keväällä käymäni kierrätyslaukkukurssin antia. Varsin naisellinen, sanoisinko suorastaan mamsellimainen, tilava olalla kannettava laukku. Koristeena vanha, pariton korvakoru, vuori jotain kiinalaista, kuosiin kudottua kangasta. 
Alla vetoketjullinen versio ruusukangaslaukusta, yläosassa entistä ruudullista jakkupukua. Hihna on valmista, kapeaa nailonnauhaa, vahvaa ja nuhraantumatonta.


Sokerina pohjalla kuva pienestä kukkarokassista, joka malliltaan mielestäni tuo mieleen vanhan konduktöörin tai rahastajan laukun. Tuo hehkeä retrokangas on kirpparilöytöjä, mutta mintunvärinen pellavakangas on mekosta, jota käytin vuosia sitten ystäväni häissä. Ja haa - taas omatekoinen nappi!


1 kommentti:

  1. Ei sulla olis vielä tota keltaista ruusulaukkua? :D voihh kun ihastuin siihen!

    VastaaPoista