lauantai 16. toukokuuta 2015

Kesäkassien kavalkaadia

Tässä todistusaineistoa laukkutehtaani kyvyttömyydestä keskittyä sarjatuotantoon luomisinnon viettelyksessä...


Tämä tosi suuri kassi sopisi hyvin picnic-kassiksi niin kuvionsa kuin kokonsakin puolesta! Laitoin nauhan päähän lukkohaan, johon voi kiinnittää korkkiruuvin, ettei pääse syntymään sellaista katastrofia, että jää viinit juomatta retkellä.Tässä asiallinen vaihtoehto. Merellistä tunnelmaa kukaties, mutta ei mitään romantiikkaa.
Tämän, myöskin asiallisen laukun tein asiallselle ystäväperheelle ostoslaukuksi. Siinä on vuori vähänkäytettyä vahakangspöytäliinaa sitlä varalta, että sattuu jogurttipurkki hajoamaan.Tämä käsilaukuksi tilava yksilö kuuluu omiin suursuosikeihini! Siinä on yhdistetty hilpeää retrokangasta ja mintunväristä pellavaa, vetoketjullinen sisätasku löytyy, kuten lähes kaikista muistakin laukuistani. Ja ihan ikioma malli on tässä, jota jouduin hiukan mietiskelemään, mutta lopputulos on omasta mielestäni hehkeä ja käytännöllinen.Tätä, huomattavan yksinkertaista laukkumallia olen tehnyt useamman kappaleen. Tässä nostalgisessa yksilössä on Hartolalaiselta kirpparilta löydettyä, olettaakseni aika vanhaa kasmirkuvioista kangasta, pitsiä ja tukevaa intianpuuvillaa (entinen pöytäliina). Hihna on väriin sopivaa vakosamettia. Jälleen väliin suurempi laukku - ja tämä oli myös suuritöinen. Sattui vaan olemaan niin hirmuisen hienosti yhteen sopivia kankaita, että oli pakko keksiä keinoja yhdistellä niitä samaan tuotteeseen. Siinä on nyt vanhaa peikonlehtikuvioista verhoa, paria eri pellavaista paneeliverhoa, puuvillaista pilkkukangasta ja vetskari, tietty sisätaskussa myös. Pohja on vahvistettu vanhoista farkuista leikatuilla, yhteen tikatuilla kaitaleilla.


Tämä vihreäsävyinen, suuri laukku oli ensimmäisiä kokeiluitani. Kansalaisopiston ompelupiirini iäkkäämmät toverini pitivät tästä kovasti, vaikka itse en ole ihan tyytyväinen. Siinä on tuo palje, joka tuo tilavuutta kassiin, mutta jotenkin ryhditön siitä tuli. Väsiyhdistelmät onnistuivat mielestäni hyvin, jos tykkää lehmuksenvihreästä värimaailmasta.


Ja tässä hehkeä käsilaukku hehkeälle prinsessalle! Käsilaukuksi tilava, napakoista kankaista ommeltu, romanttinen luomus. Siihen mahtuu iPad sisään, on testattu!Herkkä ja hempeä kukkarolaukku, jossa on ulkotasku. Miten saattoikin sattua, että löysin juuri tuohon Pentikin pieneen kangastilkkuun (jonka sain ompelukerhokaverin jämistä) sopivan paksun kanvaskankaan kirpparin kassipäiviltä! Uskomaton yhteensattuma, kun tuo ei ole ihan yleinen väri minusta. Teen samalla yhdistelmällä varmaan lisää, niin kauan kuin sitä Pentikin palaa saa riittämään.Yksinkertainen kukkarolaukku, jossa on tosi pitkään varastoissani pyörinyttä retroverhoa ja oikein silitettävällä tukihuovalla muhkeutettu täyte, vuori taitaa olla keltainen ja aurinkoinen. Kukkaronkehys on 13 cm leveä ja hihna on kiinnitetty kehyksen reunan alle takaa.
Jälleen muuan omista suosikeistani. Ja uskokaa täi älkää: tein näitä yhtenä sateisena viikonloppuna 8 kappaletta samanlaisia! Olalla kannetta, rento kassi, jossa on vetoketjullinen sisätasku, nappikiinnitys sekä suuaukkoon että ulkotaskuun. Sisään mahtuu jopa A4-kokoinen tavara. Kangas on tosi kevyttä,ohutta, mutta hurjan vahvaa - en tiedä mitä, kirpparilöytöjä. Tämän kassin saisi kätevästi jemmattua vaikka varakassiksi toiseen laukkuun, koska se ei vie paljon tilaa. Vuori on pirteää vihreävalkoista pussilakanaa ja tuo omppukangas on vanha verho. Livenä näkyy, että vihreä kookosnappi istuu kuin nenä päähän tuohon omppukuosiin, mutta mokasin kuvatessa.Valikoima pienempiä tuotteita, nämä ovat meikkipussikokoa...... ja nämä ovat pikkukukkaroita. Siinä on sekä vetoketjullisia, kehyksellisiä että vielä noita veikeitä suujousikukkaroita, joissa on lukkohaka avainta varten sisällä. Näitä pikkutuotteita olisi kesällä tarkoitus ommella mökilläkin, kun vaan saisin leikattua valmiita kappaleita, jotka olisi kätevää pakata mukaan.Mitäs tästä sanotte!? Minusta se on valikoimani helmi! Pienehkö kukkarolaukku, kehys on 15 cm leveä, mutta laukku on yllättävän tilava, kun mallissa on tuo palje, joka leventää pohjan. Kaunottarella on nappikiinnitteinen ulkotasku,avonainen, pieni kännykkätasku sisällä, ja siihen tulee pitkä, kapea hihna vielä jonain päivänä.

Minulla sattui olemaan noin hienosti kokonaisuuteen sopiva pitsiliina,jonka purin osiin, että sain noita koristekappaleita tuotteeseen, mutta niitä oli vain kuusi ruusua yhdessä liinassa. Jos kenelle sattuu silmään vastaavia liinoja kirppareilla tai kotinurkissa, niin olen kiinnostunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti