lauantai 5. joulukuuta 2015

Sekalainen sesonki

Klamuurin pajalla touhutaan työkyvyn äärirajoilla joulumyyntiä kohti. Kehyskukkaroita ja -laukkuja on tehtailtu siinä määrin, että nyt vaivaa sekä tenniskyynärpää että rikkonainen rakko peukalonhangassa - kehysten kiinnittäminen on voimalaji. Pikkuvaivat eivät haittaa, kun tuotteista on tulossa niin hauskoja!


Kissani Enska tässä toimii tuotantopäällikkönä jälleen kukkaroiden, hihnojen ja kankaiden sekalaisessa seurassa. Tunnelma kohdallaan.


Domino-kukkarolaukku on syksyn hittituote. Miesten pukukankaista ommeltu, pieni (kehys 10 cm) olkalaukku on sekä leikkisä että tyylikäs, eikö? Siihen mahtuu kännykkä, tupakkiaski ja rahapussi. Kuvan yksilössä on aivan huikean laadukas villakangas vanhasta Pukevan pikkutakista,


Dominot ryhmäkuvassa. Myös kukonaskelkuvio sopii mielestäni dominonappulan rinnalle, samoin entiset nahkahousut, joista tein pienen erän laukkuja.


Aivan toisen henkisiä ovat Klamuurin iltalaukut, joista ei puutu säihkettä. Kierrätyskankaista tehtyjä hienostelulaukkuja on vaikka minkä värisiä ja niissä on kaikissa yksilölliset koristelut. Prameita koristenauhoja löysin mikkeliläisestä romukaupasta, joka puolestaan oli lunastanut eläköityvän ompelijan varastot jossain Itä-Suomessa.


Iltalaukkujen kanssa samaa henkeä edustavat monarkkikukkarot, joita on sekä lyhyttä että pitkää, silmälaseille tai kännykälle soveltuvaa mallia. 8 cm:n kukkaroissa on käytetty mustalaispukujen ylijäämäpaloja, vanhoja jakkuja, lampunvarjostinten koristenauhoja ja vintagenappeja. Ihan kohta teen näitä uuden erän.


 

Maalaisromanttisempaa tyyliä edustaa putkimallinen pussukka entisestä verhokankaasta. Koristenappi on päällystetty paitakankaalla, kun minulla on nyt napinpäällystyskonekin. Pilkkuteemaa löytyy myös suloisista pikkukukkaroista alakuvassa.




Afrokukkarot ovat Klamuurin ensimmäinen tuote. Koko ompeluidea syntyi siitä, että Tansaniassa vietetyn ajan seurauksena batiikkikankaita oli kertynyt yli oman tarpeen ja niistä oli päästävä eroon. No, nyt niitä jo pitäisi hankkia lisää.


Vetoketjullinen pussukka nigerialaisesta hamekankaasta. Alla retrompia vetoketjupusseja.


Ja koska on tulossa joulu, täytyy olla myös joulutuotteita. Äidin vanha ja hauraaksi kulunut pitsipäiväpeitto palvelee jo toista vuotta pitsihiutalekoristeiden raaka-aineena. Tärkättynä se kestää hyvin koristekäyttöä. En itse pidä yhtään ns. joulunpunaisesta, mutta olen tehnyt pitsikoristeita myös punaisina ja vaihtoehtoja kaipaaville on mustakin vaihtoehto. 





Kuppikynttilät on tehty serkunpoikien kanssa yhteisenä joulubisneksenä. Meillä on tosi nättejä kierrätyskuppeja, joista tulen kajo kuultaa läpi, kun kynttilän sytyttää. Ja hah - löytyy muitakin värejä kuin pakkopunaista.

Voi olla, että jonain jouluna perustan kansalaisliikkeen "Jyrkkä EI joulunpunaiselle!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti